Карадайъ хортува със сенатори във Вашингтон

САЩ
21:06 - 06 Декември 2022
1951
Карадайъ хортува със сенатори във Вашингтон

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност, който се провежда във Вашингтон, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Конференцията е организирана от конгресмена Робърт Питинджър и бе открита от Джон Болтън, бивш съветник по националната сигурност и дългогодишен посланик в ООН.

В делегацията на ДПС са още лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и вицепрезидентът на световните либерали Хамид Хамид, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

В най-големия по рода си форум за сигурност участват петима сенатори - Том Тилис, Бърджис Оуенс, Бил Касиди, Синтия Лумис и Томи Тубървил, много членове на Камарата на представителите. Във форума се включва и Хестър Пърс, член на Комисията по ценните книжа и борсите.

Темите, които се обсъждат на форума, са свързани със съвременните предизвикателства пред международната сигурност, произтичащи от войната в Украйна и агресивните авторитарни режими, както и противодействието на организираната престъпност и прането на пари. Нелегалната миграция и методите за нейното пресичане са акцент в разговорите.

Сред темите за дискусия са още мерките срещу трафика на хора и злоупотребите с криптовалути. Обсъждат се още киберсигурността и глобалната верига за доставки.

Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност е основан преди седем години. В работата му се включват представители на изпълнителната и законодателната власти на държави от Европа, Северна и Южна Америка, както и представители на международни компании и неправителствени организации в сферата на международната сигурност.

През юли в Букурещ се проведе 22-ият Парламентарен форум за разузнаване и сигурност, в който Мустафа Карадайъ също взе участие. Основен акцент в срещата тогава бе глобалната сигурност на фона на войната в Украйна.