Карадайъ към Ердоган: Енергийната стабилност у нас минава през Турция

Лидерът на ДПС очертал прогноза за тежка зима пред президента на южната ни съседка

Свят
14:36 - 02 Август 2022
3722
Карадайъ към Ердоган: Енергийната стабилност у нас минава през Турция

Пресцентърът на ДПС информира днес за срещата, която вчера лидерът на движението Мустафа Карадайъ е провел в Турция с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. За срещата стана ясно в понеделник от съобщение от пресслужбата на Ердоган. В нея са участвали външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

"Държавен вестник" публикува указите за вот на 2 октомври и служебен кабинет
Като е посочил, че в България предстоят избори през октомври, Мустафа Карадайъ е заявил при срещата си с Ердоган, че изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде.

По време на разговора между Ердоган и Карадайъ е поставен въпросът как в тези трудни и тежки времена Турция може да бъде полезна на България, пишат от пресцентъра на ДПС и допълват, че двамата са разговаряли още за отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

Карадайъ е разговарял още с председателя на Републиканската народна партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на голяма община Анкара Мансур Яваш.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов са провели в понеделник и среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящия на 2 октомври парламентарен вот, в която са участвали представителите на ДПС за районите Тракия (Гюнер Четин), Мармара (Лютви Йозгюр), Бурса (Танер Чауш), Измир (Исмаил Ватансевер) и Истанбул (Фахри Ватансевер).

На срещата са присъствали над 100 симпатизанти на ДПС.

Мустафа Карадайъ е напомнил, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул е предупредил, че "България е пред предсрочни избори, тъй като се управлява от най-слабото и некомпетентно правителство в демократичната история на страната ни".

"Геополитически преминаваме през трудни времена. Вече бившето правителство направи много грешки. Особено в сферата на газа и енергетиката. А повечето решения на тези проблеми минават през Турция", е заявил Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на ДПС.