Карадайъ: Не водим война с ГЕРБ, но те допуснаха националистите във властта

Лидерът на ДПС е готов за нов мандат на поста

Политика
21:37 - 29 Ноември 2019
2861
Карадайъ: Не водим война с ГЕРБ, но те допуснаха националистите във властта

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви пред "Панорама", че Движението не води война с никого, но както с ГЕРБ, така и с БСП има и общи теми, има и разрив във вижданията по различни политики. Единствените формации, с които партията не може да има никаква допирна точка, са националистическите, като визира и патриотите от ВМРО и НФСБ, и националистите от "Атака". Това е и основното обвинение на ДПС към управляващите от ГЕРБ - за допускането им във властта. 

Карадайъ бе категоричен, че това, от което се нуждае спешно България, е догонващо икономическо развитие, което може да се постигне единствено с навременни мерки и ясни политики. 

Лидерът на ДПС отново отчете успех на партията в местните избори. А по повод предстоящата Десета национална конференция на българските либерали и избора на евентуално ново ръководство даде да се разбере, че е готов да поеме нов мандат като председател на ДПС. Всичко обаче зависело от отчетно-изборните събрания до април догодина, които щели да дадат своите номинации. 

Попитан дали ДПС има някакво отношение към избора на новоизбрания главен прокурор Иван Гешев и кандидата за шеф на КПКОНПИ и настоящ обвинител на държавата Сотир Цацаров, Карадайъ беше категоричен с отговор "не". А дали ДПС се чувствало като част от управлението, той напомни, че опозицията също е част от него.