Карадайъ: Няма да ни включат в политическото блато

Политика
12:02 - 15 Юли 2020
2669
Карадайъ: Няма да ни включат в политическото блато

"Опитите да ни включат в политическото блато, което е следствие на войната на институциите, няма да успеят. Още в началото на противопоставянето на институциите предупредихме, че войната между тях ще доведе до политическа и парламентарна криза."

Това обяви по време на извънреден брифинг в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той беше категоричен, че проблем на "Росенец" няма. "Ако някой има претенции за нарушения, има компетентни органи, които могат да бъдат сезирани. Тези въпроси не се решават на територията на частен имот, нито на законно отдаден на концесия плаж, нито пък на камъните там", каза Карадайъ. 

"На "Росенец" протестираха бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи, както и организирани агитки, за които вчера разбрахме кой ги организира с бомбички и запалителни течности.

Преди седмица четох как групата "Капитал" се заканва на мира в страната. Ние 30 години сме пазители на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическият път на страната", продължи с аргументите председателят на ДПС. 

Той посочи, че младежите от ДПС не са позволили да има посегателство върху частната собственост на имота на Ахмед Доган. "Те защитиха правото на неприкосновена собственост, мира и сигурността", добави той. 

"Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета, а не другаде", каза още Мустафа Карадайъ.