Карадайъ проговори: Искам да се извиня

Подадох оставка като председател на ДПС, за да е ясно, че аз не съм кандидат за следващия мандат, казва той

Политика
13:37 - 17 Ноември 2023
8209
Карадайъ проговори: Искам да се извиня

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ най-после проговори защо подаде оставка като председател на ДПС. Броени минути преди да започне Централният съвет на Движението, той публикува във фейсбук позиция с обяснение защо напусна поста си точно на 7-и ноември. 

"Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК,

за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията",

написа Карадайъ минути преди да започне партийният форум. 

"Уважаеми г-н Председател, Уважаеми членове на Централния съвет, колеги, скъпи членове и симпатизанти на ДПС! Благодаря за доверието, което ми оказахте с избора ми за председател на ДПС на 24 април 2016 г. и на 12.12.2020 г.", пише още Карадайъ. 

Публикацията му завършва с благодарности и извинение: 

"Благодаря на всеки един от вас за всичко, което преживяхме през този период. Благодаря ви за доверието! Благодаря Ви, г-н Доган, за всичко! Службата за и в името на ДПС е и привилегия, и огромна отговорност. Винаги съм се отнасял с огромна отговорност.

И на финал искам да се извиня на всеки един поотделно и на ЦС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек.