Карадайъ проговори: Времето ще оцени приноса на ДПС и Доган за 10 ноември!

Бившият председател не коментира бъдещето си в партията

Политика
16:16 - 10 Ноември 2023
6231
Карадайъ проговори: Времето ще оцени приноса на ДПС и Доган за 10 ноември!

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза датата 10 ноември. В своя публикация във фейсбук досегашният лидер на Движението, който изненадващо подаде оставка, посочи: Днес се навършват 34 години от падането на тоталитарната власт в България. След години историята ще отчете приноса на ДПС и г-н Доган за победата на демокрацията и за мирния преход в нашата родина!
 
Това е първият кратък коментар на Мустафа Карадайъ след като подаде оставка като председател на ДПС. Нямаше информация защо е подал оставка и ще остане ли депутат.

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС на 7 ноември. Партията поема Ахмед Доган до конференцията на ДПС през февруари .

От 2010 г. Мустафа Карадайъ е организационен секретар на Централното оперативно бюро на ДПС. През 2013 г. той става и народен представител от партията. От 24 декември 2015 г. е един от тримата временни съпредседатели на ДПС до IX национална конференция на партията, след като е изключен Лютви Местан.

През април 2016 г. е избран за председател на ДПС от IX национална конференция на партията. В края на 2020 г. е преизбран за председател от X национална конференция на ДПС.