Карадайъ с нова теза: 12 години на Борисов позволиха идването на ПП

Лидерът на ДПС убеден, че само ДПС може да върне стабилността в страната

Топ
20:23 - 23 Септември 2022
4558
Карадайъ с нова теза: 12 години на Борисов позволиха идването на ПП

Той обясни, че 12-те години политика на разделение и противопоставяне са направили възможна появата на политическия терен на хитреци и лъжци, които влязоха във властта с нарушение на Конституцията и законите в страната. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ синтезира от Крумовград и управлението на Бойко Борисов, и това на кабинета на Кирил Петков.

"Когато сме обединени, има просперитет, реализация на инвестиции, изпълнение на проекти. Когато сме разединени, следват разруха и упадък", подчерта лидерът на ДПС. И припомни как Движението успя да обедини и политиците, и общество, за да стане България член на семейството на сигурността - НАТО, и на икономическото семейство ЕС.

Помислихме си обаче че след като тези два съюза имат за основна ценност демокрацията, тя веднъж завинаги ни е даденост. Допуснахме през 2009 на терена на политиката да се настани философията на омразата, противопоставянето, разделението и арогантността, каза още Карадайъ.

И на тези избори се повтарят разделителните линии, затова е нужна смяна на модела на управление, каза Карадайъ. И поясни:

"Моделът на разделението и противопоставянето трябва да бъде сменен, а не да дойдат други да чертаят разделителни линии. Трябва да възстановим нормалността в политиката, а това става с диалог - между власт и опозиция, между институциите, между партиите, категоричен бе Карадайъ.

Той припомни, че 60 милиарда евро по Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и новите оперативни програми, които още не са написани, стоят на трупчета в Брюксел и чакат България.

Но отново се намират политици, които чертаят разделителни линии и да казват, че пак ще ходим на избори. Това е тотална безотговорност към страната, към хората и техните проблеми. Затова призоваваме за нормалност, затова искаме сигурност и стабилност, каза лидерът на ДПС. И посочи, че както в първите два програмни периода, и сега експертите на ДПС са готови да влязат в управлението, за да напишат новите оперативни програми и в страната да дойдат европейските инвестиции.

Трябва да премахнем лъжата в политиката и вместо нея да дойдат приоритетите и ясните цели, вместо омразата, разделението и противопоставянето да дойдат диалогът, съгласието и ясните програми, каза още Мустафа Карадайъ.