Карадайъ след провала на кворума: Честит празник!

Петков, Василев и Бойко Рашков не ми се обадиха да ми кажат какво да правя, иронизира лидерът на ДПС

Новини
10:26 - 22 Юни 2022
8063
Карадайъ след провала на кворума: Честит празник!

Честит празник! Така поздрави медиите лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ след вторият неуспешен опит да бъде събран кворум, за да започне заседанието на Народното събрание. Днес парламентът трябваше да гласува новия председател на законодателната институция.

"Празник на демокрацията. Спазването на Конституцията и законите на страната е празник на демокрацията", поясни празничното си настроение лидерът на ДПС.

На въпрос защо ДПС не се регистрират в зала, шефът на ДПС заяви: "А защо към опозицията този въпрос? Има управляващи. Въпросът е към управляващите. Винаги в Народното събрание се е твърдяло, което е и вярно, че кворумът е отговорност на управляващите", лаконичен бе той.

"Цялата последна седмица нито Кирил Петков, нито Асен Василев, нито Бойко Рашков са ми се обаждали да ми дадат някакви указания и аз не знам какво да правя. А те са единствените носители на истината. Нито Кристиян Вигенин, нито Мирослав Иванов са ми го разтълкували за какво става въпрос, та аз откъде да знам", ироничен бе той.