Карадайъ: Това е вот заради 10-годишно некадърно управление

Лидерът на ДПС обвини ГЕРБ, че прилагат само палиативни мерки в екологията

У нас
09:45 - 24 Януари 2020
2463
Карадайъ: Това е вот заради 10-годишно некадърно управление

Днес България се намира в политическо бедствие, плод на управлението на ГЕРБ. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи основно причината движението да подкрепи внасянето на четвъртия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов-3", инициирано от БСП.

"Това е 10-годишно некадърно управление", отсече той. И добави, че ГЕРБ говорели за такива големи успехи в областта на екологията, които само опозицията не можела да ги оцени и иронично вметна как управляващите настоявали всички да са им благодарни за направеното в сектора. 

Според Карадайъ провеждането на персоналните промени в Министерския съвет след настъпването на водната криза в Перник е било само опит за потушаване на проблемите, но те не само няма да се решат по този начин, а напротив - ще се влошават, прогнозира Карадайъ. И отсече: 

"Държавата е в колапс. Налице е политическо късогледство. Управляващите не се поучават от грешките и това говори за тежко невежество". ДПС са подкрепили внасянето на вота на недоверие не само защото е в опозиция, а защото вредата от управлението пряко влияе върху живота и здравето на хората. "Важен е ефектът, който този политически инструмент ще постигне, а не просто аритметичното му изражение", напомни лидерът на Движението. Той бе категоричен, че чистата околна среда с чиста вода и въздух се превръща в условие въобще да има човечество. 

"С нашата програма и приоритети ще бъдем активни в провеждането на зеления пакт на ЕС заедно с всички свободни граждани", каза още Карадайъ. Той обвини управляващите, че прилагат само палиативни мерки и напомни, че са нужни спешни действия за догонващо икономическо развитие, включително и в сферата на екологията. "Няма време", заключи той.