Карадайъ: Този кабинет е вреден за страната, слушаме само празни приказки

Новини
12:20 - 01 Март 2022
3756
Карадайъ: Този кабинет е вреден за страната, слушаме само празни приказки

Дали действията на управляващите не бяха съгласувани предварително, а днес Стефан Янев да се оказва удобен бушон? Няма яснота защо се иска тая персонална промяна. Това съмнение изрази от трибуната на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Докога ще слушаме неаргументирани тези, празни приказки без нито една ефективна стъпка?, изригна председателят на Движението. 

На етап, когато трябваше да съберат плодовете от служебното правителство и новите управляващи със същите служебни министри и всеки гражданин да е усетил подобрението, състоянието и показателите са трагични, отсъди Карадайъ.

Премиерът, парламентът и президентът категорично осъдиха руската инвазия в Украйна. Но всички ние очаквахме със същата категоричност да предложи решение на кризите в страната, да подкрепи гражданите, общините. С тази категоричност трябваше да подкрепи държавността. Повтарянето на мантрата, че е нужна оценка и преценка, особено сега, при военна криза, постави държавата в риск, обобщи Карадайъ.

Да се надяваме на промяна към по-добро от това правителство би било наивност и политическо късогледство, отсече Карадайъ.

Това правителство няма капацитет нито волята да подобри живота на българските граждани.

Свидетели сме само на безкрайно отвлечено и неподплатено самочувствие и хвалебствия по свой адрес, отсече лидерът на ДПС

В името на мира, стабилността и сигурността, няма да искаме оставката на целия кабинет сега, в това сложно военно време.  Но ясно заявяваме, че това правителство вече е вредно за страната и държавността. Българската държава не е опитна лаборатория, а българските граждани не са опитни зайчета за политически експерименти, разгневи се Карадайъ.

Трябва да запазим живота на всички граждани на нашата земя с общи усилия, а затова е нужна обща политическа воля. Призоваваме всички партии и президента, МС за общи координирани действия. 

Мирът иска отговорност, последователност, отговорност и компетентност, мирът заслужава всяко едно усилия и компромис, заяви Карадайъ.