Каракачанка аха да откъсне ръката на стопанина си

У нас
15:02 - 27 Май 2020
14035
Каракачанка аха да откъсне ръката на стопанина си

Каракачанска овчарка нападна стопанина си и за една бройка да му откъсне ръката, предаде „Борба”. Кървавият инцидент се разиграл преди седмица. Веднага след екшъна пострадалият бил приет за лечение във великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“.

Стопанинът на животното е с тежки травми по дясната ръка и вече е преживял няколко хирургични интервенции. За една от тях дори се наложило да му бъде поставена пълна упойка. Положените усилия на лекарите дали резултат и към момента няма опасност от ампутация на крайника. Въпреки това мъжът ще остане още няколко дни под медицинско наблюдение поради риск от възпаление. Не е ясно какво е провокирало агресия у четириногото, тъй като стопанинът му се грижи за него от години.

Местен ветеринар обясни, че каракачанската овчарка спада към породите кучета, отглеждани за пазачи, и психологията им е по-различна. По думите му всеки един жест на любов, като прегръдка и погалване, кучето възприема като заплаха и това отключва агресивните му прояви.

Преди три месеца лекарите в търновската болница отново оказваха помощ на пациент след ухапване от куче. Тогава пострадала бе млада майка, станала жертва на улично псе. Преди точно една година отново домашно куче нападна собственичката си, докато го целувала. В резултат на захапването стопанката бе с разкъсана долна устна, почти напълно откъсната от челюстта.