Каракачанов: Бойко извърши национално предателство

Именно Борисов като министър-председател на България водил точно обратна политика по отношение Скопие, заяви едричкият войвода

Политика
17:27 - 24 Юни 2022
2506
Каракачанов: Бойко извърши национално предателство

Бойко Методиев Борисов извърши персонално национално предателство спрямо българите. С тези думи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира днешното решение на 47-ото Народно събрание да бъде пусната РС Македония за преговори за членство в ЕС без да е изпълнила нито едно от условията за това, залегнали в Договора за добросъседство,
 
"При положение, че още вчера македонският премиер Ковачевски заяви, че не приема френския план, а албанският премиер си позволи да обиди България, вместо остра реакция от страна на българските институции – правителство, парламент, президент, ние днес станахме свидетели на унижението, на което подложиха огромна част от българския народ неговите т.нар. народни избраници", гневи се в поста си във Фейсбук Каракачанов.

"И ако „Промяната“ беше партия, инсталирана от външни сили, за да инициира обрат в българската позиция за Македония, а „Демократична България“ и ДПС отдавна заявяваха, че са против вето, то голямото предателство беше извършено персонално от Бойко Методиев Борисов", написа още той.

Каракачанов напомня в позицията си, че именно Борисов като министър-председател на България е водил точно обратна политика по отношение Скопие и доказателство за това са Договорът, който подписа през август 2017 г. и Рамковата позиция, която неговото правителство гласува през октомври 2019.

Почетният председател на ВМРО напомня също, че и 44-тото НС, доминирано от ГЕРБ, подкрепяше това национално становище. ГЕРБ като политически субект в позорните изтекли от тогава парламенти също декларираха публично подкрепа, вкл. и на КСНС от февруари 2022 г. Тогава беше декларирано отново неотстъпление от българската позиция, преди да се видят реални резултати от Скопие.

Е, какво видяхме? Наглост, арогантност и агресия!