Каракачанов грабна "Калашников" и го изпразни

Общество
16:36 - 02 Юни 2020
8921
Каракачанов грабна "Калашников" и го изпразни

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпразни цял "Калашников. Вицепремиерът изстреля лично по една серия със 7.62-милиметрова картечница и с 23-милиметрова зенитна установка, пише "Монитор".

На полигона край шуменското село Марково военният министър наблюдава демонстративни стрелби и практическия държавен изпит по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво - полева артилерия” на курсанти-випускници от факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет „Васил Левски. 

Каракачанов не се сдържа и грабна картечницата, за да опресни военните си умения. Заедно с него на артилерийския полигон в Марково беше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Артилерийският полигон е четвъртият по големина в България и е изграден през 1973 година. Той дава възможност за провеждане на тактически учения с бойни стрелби с механизиран батальон и изпълнение на огневи задачи от артиленията на една механизирана или артилерийска бригада. Традиционно веднъж или два пъти в годината в Марково има демонстративни стрелби, на които се допускат и цивилни зрители.