Каракачанов: Имаме обща кауза - да не изчезнем като нация

На 2 септември имаше изключително добре организиран сценарий за проливане на кръв срещу българските полицаи, каза още той

Новини
18:39 - 06 Септември 2020
1507
Каракачанов: Имаме обща кауза - да не изчезнем като нация

"Нашето население е разединено. Въпреки, че има много неща, които ни обединяват". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

"Много неща могат да ни обединяват днес. В последните 30 г. българите се разделиха още повече. Вина за това имат политиците. Определено политическият елит няма интерес народът да има обща кауза. Такава кауза е да не изчезнем като нация. Ние сме с най-застаряващото население в света и най-бързо циганизиращото се общество", подчерта Каракачанов.

"Политиците говорят за обединение само по време на празници, но това са празни приказки. Все още нямаме българска национална доктрина, в демографската катастрофа сме, трябва да се контролира безразборната раждаемост в гетата, а младите семейства са оставени на произвола", даде примери той.

На въпрос кой е предложил концесия за подкрепа за нова конституция, Каракачанов заяви: "Аз проект за нова конституция не съм внасял. Ние само внесохме корекции и те бяха приети", уточни вицепремиерът. Военният министър коментира и антиправителствените протести в страната.

"Президентът да помисли дали с вдигнатият си юмрук не налива масло в огъня и после да дава препоръки. На 2 септември имаше изключително добре организиран сценарий за проливане на кръв срещу българските полицаи. Полицаите бяха атакувани по много начини, но те запазиха спокойствие. Провокаторите бяха 200-300 човека, останалите протестираха мирно. В София е публична тайна кои партии плащат за организирани протести. Не полицията атакува, а част от протестиращите бяха отишли да търсят конфронтация и окървавяване на протеста", каза още Каракачанов.