Каракачанов мек, поиска диалог

Според вицепремиера от 30 години затъваме в конфликти и неграмотност

Политика
19:53 - 05 Септември 2020
4300
Каракачанов мек, поиска диалог

Военният министър Красимир Каракачанов призова за диалог между българското общество в навечерието на втория пореден месец на антиправителствени протести. Той говори по темата по време на Политическата академия на Европейските консерватори и реформатори в Сандански.

„30 години ги наблюдавам и говорим. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се е постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза вицепремиерът.

На 2 септември протестът бе опорочен от банда провокатори, които нападнаха полицията с бомбички и лютив спрей, а от органите на реда отвърнаха на свой ред със спрей, от което пострадаха, както мирни граждани, така и журналисти.

„От 9 млн. на 1 януари 1990 г. сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години“, каза още Каракачанов.