Каракачанов : На границата всичко е спокойно, 300 военни реагират при тревога

МВР-шефът Младен Маринов предупреди, че опасността от мигрантска вълна остава

Новини
17:55 - 09 Април 2019
5811
Каракачанов: На границата всичко е спокойно, 300 военни реагират при тревога

Военният министър Красимир Каракачанов увери, че на ГКПП "Кулата" и "Илинден" всичко е спокойно, след инспекция по границата с Гърция заради заплахата от мигрантска вълна. В проверката взе участие и МВР шефът Младен Маринов, който увери, че се полагат сериозни усилия в опазването на границата.

Каракачанов обясни, че ведомството му е готово да изпрати необходимите хора, транспортна техника и съоръжения на границата при нужда, след като Бойко Борисов направи спешна среща след бунта на мигранти до Солун.
 
Тогава Каракачанов бе категоричен, че при „раздвижване на мигрантски маси” и полицията, и армията имат готовност да се реагира. Сега, след проверката заключи, че 300 души от Благоевград са в постоянна готовност да реагират при тревога.  

Вътрешният министър Младен Маринов заключи, че опасността от бежански натиск не е преминала. „Сами виждате какво се случва в Гърция. В Турция също има такива опити, затова ние предприемаме съответните мерки, за да сме готови и да можем да реагираме съвместно с армията”, коментира Маринов.

Причина за спешната визита на министрите на границата стана  напрежението в бежанския лагер „Диавата” до Солун. Напрежението с мигрантите в Турция и Гърция намалява, но страната ни взима допълнителни мерки, за да не се допусне навлизане на големи групи бежанци на наша територия.