Каракачанов не мисли за нова коалиция с ГЕРБ, била "Нероден Петко"

Скоро не се очакват големи учения на НАТО у нас

Актуални новини
18:22 - 24 Януари 2021
2600
Каракачанов не мисли за нова коалиция с ГЕРБ, била "Нероден Петко"

"Мисля, че 2% от БВП за отбрана на този етап е достатъчно. Малко са държавите, които са достигнали даже този процент. Смяната на стопанина на Белия дом едва ли ще промени това нещо."Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. "Нека не говорим за нероден Петко", така той отклони въпроса дали може да се коалира с ГЕРБ в следващото Народно събрание.

"По-интересно е каква ще бъде политиката на Байдън по отношение на американските войски в Европа, ситуацията в Афганистан и дали ще продължи политиката в това отношение на предшественика си", каза той. "В момента не се очакват скоро на наша територия да се проведат големи обучения на НАТО. Сътрудничеството между България и САЩ е важно", смята Каракачанов.

Политиците в Скопие трябва да спрат да генерират омраза спрямо българите и да спрат да фалшифицират историята", категоричен бе той. По думите му никой не може да ни притисне по този въпрос.

Вицепремиерът заяви, че на дневен ред седят два варианта за изборите - или ВМРО да се яви само или в коалицията Обединени патриоти, заедно с НФСБ.