Каракачанов: Не съм трил нищо от публикацията си

Поемам ангажимент за оставката си, премиер и президент трябва да седнат на една маса, заяви вицепремиерът

Топ
17:47 - 22 Септември 2020
1618
Каракачанов: Не съм трил нищо от публикацията си

Вицепремиерът Красимир Каракачанов обясни, че не е изтривал нищо от публикацията си във фейсбук, в който бе казал, че е готов да се оттегли от поста си, ако премиер и президент се разберат помежду си и се свали напрежението с експертен кабинет.      

Поемам ангажимент пред обществото за оставка. Спекулация е, че съм преправял публикацията във фейсбук. Диктувах на екипа ми по телефона, става въпрос за техническа грешка и просто в единия вариант тази част е липсвала, коментира вицепремиерът.

"Не смятам, че това правителство не си върши работата, но е задължително да има диалог между институциите. Ако искаме да има нормален диалог, то трябва да се търси някакъв компромис. Необходимо е президент и премиер да седнат на една маса и най-накрая да начертаят пътя на България. Този модел на противопоставяне и омрази ни направи най-бедната страна в Европа, най-бързо изчезващата нация. Не съм сигурен, че след 30 години ще ни има", обясни той.

"Ако се седне на един диалог, със сигурност и двете страни ще трябва да направят някакъв компромис. Естествено, че големият дебат е дали да има служебно правителство или изборите да бъдат редовно. Нормално е да се направи едно правителство, еднакво отдалечено от двата лагера. Това имам предвид под експертно правителство", добави Каракачанов.

От близо 3 месеца политиката се превърна във фронт. Не мисля, че съм открил такъв. На площадите по протестите предимно присъстват електоратите на определени партии. Не съм разговарял с Радев много отдавна, най-вероятно съм разговарял с него последно на 1-ви септември и то не по политически въпроси. Бившият президент Георги Първанов много ясно го каза: "Остави вратата отворена за преговори". Колаборация с президента няма, каза още той.

На 22-ри септември 1908 г. България се самообявява за независима държава. Всичко това се случва, защото българите след са знаели какво искат след Освобождението, заяви той послучай празника.