Каракачанов продава имоти за 10 млн. лв.

Новини
15:15 - 19 Ноември 2020
5816
Каракачанов продава имоти за 10 млн. лв.

Военният министър Красимир Каракачанов пусна на пазара имоти на Министерството на отбраната на обща стойност над 10 млн. лв. Сред имотите, с които военните са взели решение да се разделят чрез търгове с тайно наддаване, са няколко магазини в София и парцели със застроени сгради в Хасково, Добрич, Лом, Монтана, Вършец, Хисаря и други градове.

Търговете за всички обявени за продан 25 имота на Министеството на отбраната са насрочени за периода 15-18 декември. Според брокери, най-голям интерес има към обявените за продажба магазини и търговски площи в София. Най-скъпият имот, сложен на тезгяха от военните, е в Нова Загора. Теренът е с площ от 127 672 дка, застроен с 26 сгради с обща застроена площ от 18 930 кв.м. За него Красимир Каракачанов иска 3 584 200 лв. от купувачите.

Обявените за продажба 25 имота са с отпаднала необходимост за военните, които разполагат с над 1000 имота в цялата страна. От Министерството на отбраната често се оплакват, че разходите им за охрана и поддръжка на имотите са огромни.

Продажбата и отдаването под наем на военни имоти от години предизвикват съмнения за корупционни практики и далавери в обществото. Най-големия скандал, свързан с разпродажбата на военни имоти на погребални“ цени избухна преди десетелиетие, когато се оказа, че тогавашния шеф на агеция „Военни клубове и информация“  Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито е продавал терени на цени 10 пъти под реалните.

Само преди няколко месеца военния министър Красимир Каракачанов бе атакуван от депутати от „Атака“, че е превърнал Министерството на отбраната в имотна агенция. Повод за обвиненията към Каракачанов стана изявлението му, че е подготвил за продажба 158 военни имота с отпаднала необходимост.