Каракачанов се зъби на Европа

България била подложена на "истанбулски" комплот, всичко било заради конвенцията, убеден е министърът

Актуални новини
10:46 - 18 Септември 2020
1174
Каракачанов се зъби на Европа

Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов скочи остро на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен след вчерашните брожения спрямо България и повдигането на малцинствения македонски въпрос, който ядоса и консерваторите, и десните в ЕП.

В позиция във фейсбук воеводата написа, че закритото заседание на комисията LIBE наскоро си е позволила остро вмешателство във вътрешната политика у нас и заяви, че писмото с въпроси, пратено към нашите институции, било скандално.

"Зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“ – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство", ядосва се Каракачанов. И добавя: 

"Поставя се въпросът „Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?“. Поставя се също въпросът за „правата на австралийския гражданин“ Джок Полфрийман.

Всички въпроси се използват като средство за натиск срещу България на фона на следните безспорни факти:

- Българската Конституция гарантира индивидуалните човешки права, а не колективни малцинствени такива;
- Въпросът за „македонското малцинство“ е напълно закрит както в договорите ни с Македония, така и в българската Конституция;
- Джок Полфрийман е доказан и справедливо осъден убиец, чието целенасочено провокативно публично поведение граничи с патология и поставя въпроса за неговото платено използване от някои от същите тези НПО;

- Българският конституционен съд окончателно постанови несъвместимостта на Истанбулската конвенция с българската Конституция.

От всичко изброено дотук става ясно, че се оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България - като национална държава, срещу християнството у нас - като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции - като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики", категоричен е той. 

Според него става дума за комплот срещу България, плод на решението й да не подкрепи Истанбулската конвенция. Така НПО-тата у нас, сред които основно БХК, подкокоросвали евроинституциите. 

"Днес се търси същият ефект, като под паравана на „борбата с корупцията“ – една безспорно чувствителна обществена тема – се търси узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности. Учудващо е, че същите онези т.нар. български НПО защитават една коминтерновска югославска антибългарска теза.

Като председател на ВМРО категорично заявявам, че ръководената от мен политическа формация категорично ще се противопоставя на всяка форма на натиск срещу страната ни и на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена.

Призоваваме всички български политически партии да заемат същата ясна и категорична национална позиция, а не да се спотайват пред поредния опит за натиск срещу нашата страна, надявайки се на политически дивиденти с оглед на предстоящите извънредни или редовни парламентарни избори", пише още в позицията си военният министър.