Каракачанов: След 2 дни първите БГ пилоти на F-16 заминават за САЩ

Вицепремиерът обеща увеличение с 10 % и през 2021 на заплатите в армията

Актуални новини
09:26 - 05 Юни 2020
1162
Каракачанов: След 2 дни първите БГ пилоти на F-16 заминават за САЩ

Само след два дни първата група БГ пилоти на F-16 ще заминат за обучение в САЩ. Това коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред БНТ. Става дума за 4 пилоти. Министърът поясни, че още преди 1 месец са поличили писмо от компанията, която прави изтребителите за нас, че коронавирусът не оказал въздействие върху производството на самолетите. Каракачанов увери, че няма забавяне и след първата група ще трябва да заминат и други 8 полота, които да проведат своето обучение в рамките на 2 години.

Иначе Каракачанов коментира модернизацията на армията и проектите за корабите и бронираните машини. Отрече да се планира спиране на модернизацията на войската. "Никога в правителството официално не е обсъждано, включително и заради коронавируса", каза той.

Иначе той припомни, че проектът за корабите е в по напреднала фаза и след 16 юни преговорите за подписването на договора ще бъдат подновени.

Наред с това той поясни, че амбицията му е в бюджет за 2021 година да има още едно увеличение - с 10 % на заплатите в армията.