Каракачанов: Стига с тази истерия около Валери Симеонов

Политика
17:45 - 01 Декември 2019
2630
Каракачанов: Стига с тази истерия около Валери Симеонов

Трябва да се спре с истерията около Валери Симеонов и това, че стана новият зам.-председател на Народното събрание. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракчанов в ефира на Нова телевизия. 

"Ние не живеем в Болшевишка държава, когато един човек е направил нещо, да го гониш до дупка. Наистина, Валери Сиемонов е направил грешно изказване за майките на деца с увреждания. Подаде оставка като вицепремиер. Но няма вечна вина, подчерта Каракачанов.

По думите му едно грешно изречение не бива да се приравнява на присъда за убийство, която трае 25 години.

"Не смятам, че един човек трябва да бъде сатанизиран цял живот за една-единствена грешка, че е казал нещо", убеден е Каракачанов.

Той коментиа и срещата между Борисов и Тръмп и бе категоричен, че са се изписали много глупости в мрежата.

"Това не е въпрос на демокрация, а на възпитание" смята министърът на отбраната.

Според него от тази среща изводът е одобрение към правителството. Уволнението на Бисер Петков обаче няма връзка с това.

"Одобрението на България беше заради политиката ни в сектора на сигурността и отбраната", каза той.

"30 години не сме давали пари за армията ни и тя беше докарана в състояние, в което изпълнява задълженията си в недоимък и в затруднения с риск за живота и здравето на хората". заяви Каракачанов.

"В САЩ нещата много добре се планират. Тук живеем с идеята, че да планираш, значи да мислиш социалистически. Техните компании обаче имат интерес към изграждане на производство тук. Цяла Източна Европа ще започне да се модернизира, защото в 85% въоръжението им е от времето на Варшавския договор", каза Каракачанов.

"В България има една много успешна фирма, която произвежда много добро въоръжение", каза той. "Това, че ще има база в Черно море и подводници, не е вярно. Това го пишат тролове", заяви Каракачанов.