Каракачанов вещае край на коалицията "Обединени патриоти"

ВМРО се кани да се яви сама на изборите, Волен Сидеров си опропастил шанса

Политика
12:25 - 04 Февруари 2021
2106
Каракачанов вещае край на коалицията "Обединени патриоти"

Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Карачанов предвеща край на коалицията "Обединени патриоти" и заяви, че воеводите са в пълна готовност да се явят самостоятелно на парламентарния вот. Новината дойде след като стана ясно, че 2/3 от членовете на ВМРО изобщо не са съгласни съюзът с НФСБ и "Атака" в досегашния му вид да продължи и предпочитат да се представят еднопартийно. 

"Сериозни разговори с ГЕРБ не сме водили. Това, което преди 10-ина дни разговряхме бе, че ще видим какво показва социологията и тогава ще коментираме. Мога да ви кажа, че преобладаващото становище на съвета от събота е самостоятелно явяване на тези избори, както беше на евроизборите и на местния вот. Мисля, че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са формациите, които са били на власт, и могат да си погледант програмата и да кажат, че почти всичко обещано преди изборите сме го направили", каза Каракачанов днес. 

Въпреки че ВАС разпореди връщането на Волен-Сидеровата партия обратно в коалицията, военният министър отсече: "Такава коалиция няма!". 

"Помните още юли 2019 г. “Атака” и поведението, което те имаха в парламента, бяха изключени от коалицията. Това решение няма как да ни задължи отново да сме в сътрудничество с тези хора. Дадохме им шанс 2017 г., те го опропастиха. Няма смисъл отново да изпиваме Черно море, за да видим, че е солено", коментира още лидерът на ВМРО. 

Снимка: Агнес Методиева