Каракачанов: Военновъздушното училище ще стане №1

Политика
14:45 - 22 Май 2020
3884
Каракачанов: Военновъздушното училище ще стане №1

"Моята амбиция е след няколко години Висшето военновъздушно училище да се равнява на Военноморското. Успехът на ВВМУ е плод на години работа, добър екип, много работа и разбиране от страна на министерството. Надявам се, така, както ВВМУ "Никола Вапцаров" е водещо в една от класациите на най-добрите военноморски училища в света, след няколко години военновъздушното училище да е водещо в областта на авиационното образование". Това заяви военният министър Красимир Каракачанов на церемония днес за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, допринесли за развитието на военно-образователната система, съобщиха от военното ведомство.

По повод 24 май са наградени военнослужещи и цивилни служители за проявен висок професионализъм и отстояване на политиката на МО за възстановяването на ВВВУ "Г. Бенковски". Отличени са и преподаватели и експерти с принос в развитието на военно-образователната система от Военната академия "Г. С. Раковски", Националния военен университет "Васил Левски", Военномедицинската академия, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Красимир Каракачанов е припомнил, че до официалното откриване тази година на ВВВУ "Г. Бенковски" се е стигнало след продължителна и упорита работа и отстояване на политиката на МО за необходимостта от възстановяването на училището.

"Това бе плод на труда на много хора, които заслужават да бъдат отличени. С желание, хъс и любов към авиацията, те поправиха една несправедливост, направена преди 17 години - закриването на тази институция", припомни министърът на отбраната.