Каракачанов: Всички войници на диета

Общество
16:59 - 31 Май 2019
5377
Каракачанов: Всички войници на диета

Всички войници минават на ударна диета, за да свалят паласки, корем и разляти телеса. Нареждането идва след разработка на Националния военен университет "Васил Левски", която доказва, че армейците ни не се хранят добре и дебелеят.

Предстои цялостна промяна в менюто на служителите в Българската армия. Това става по научна разработка на млади учени от Националния военен университет „Васил Левски“, финансирана с европейски средства. 50 курсанти от Велико Търново са били включени в научно-медицинския експеримент. 

Целта е да се постигне цялостна промяна в храненето на военнослужещите. Порционът и храните в него да са така балансирани здравословно и енергийно, че да осигуряват пълноценност на армията, обясни зам.-ректорът на ВУЗА полк. Свилен Стефанов. 

От „Дирекция „Логистика“ от Министерството на отбраната на Красимир Каракачанов са проявили изключителен интерес към проблематиката и очакват окончателните резултати, тъй като наистина проблемът с храненето за мащабите на цялата армия бил доста сериозен.