Каракачанов завидя на Тошко: Отиде при Радев с кола за 80 бона

Политика
11:10 - 28 Април 2021
10138
Каракачанов завидя на Тошко: Отиде при Радев с кола за 80 бона

Лидерът на ВМРО и министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов, чиито представители днес сгащиха хората на Слави Трифонов пред президентството, завидя на шефа на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов, че е отишъл при Румен Радев за втория мандат с кола за 80 хиляди лева. 

По време на правителственото заседание воевода номер 1 каза, че единственото, което т.нар. нови партии в 45-я състав на Народното събрание са свършили, откакто са положили клетва, било да си вдигнат заплатите на над 10 хиляди лева и да седнат в лимузините. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов няколко пъти се поинтересува от Каракачанов каква кола точно е ползвал Йорданов за придвижването си от Народното събрание до "Дондуков" 2. А лидерът на ВМРО накрая съобщи, че това бил фолксваген за над 80 хиляди лева. 

Най-вероятно става въпрос за едно от возилата, поръчани по времето, когато Цецка Цачева бе парламентарна шефка. Моделът е "Файтон" и е сочен за един от най-мразените от шофьорите на Националната служба за охрана. Голяма част от купените коли минаха през сериозни ремонти на ходовата част още след първата година ползване. 

Борисов пък напомни, че колите, които членовете на кабинета му ползват, са на повече от 15 години.