Карамазов и Вергов забъркват за последно „Спанак с картофи”

Актьорите правят бенефис в „Театър пред театъра” в три вечери пред публика от над 1000 души

Култура
21:47 - 06 Юни 2019
2897
Карамазов и Вергов забъркват за последно „Спанак с картофи”

Едни от най-харесваните актьори у нас - Владо Карамазов и Юлиан Вергов, за последно ще забъркат удивително смешната постановка “Спанак с картофи” на унгареца Золтан Егреши. Това съобщи самият Карамазов в специално видео за кампанията на “Театър пред театъра” на НТ “Иван Вазов”. Спектакълът не се е играл 2-3 сезона и сега се завръща прощално.

“Спанак с картофи” не сме играли от доста дълго време. На 7, 10 и 11 юли от 21,30 ч ще го играем за последен път с Юлиан Вергов, Герасим Георгиев и аз - Владо Карамазов, тук, пред Народния театър”, казва актьорът във видеото, с което кани публиката на представлението.

Въпреки кулинарното заглавие то няма нищо общо с готвенето, а наднича в съблекалнята на трима футболни съдии преди и след мача. Те са уж колеги, уж приятели с добри отношения помежду си, но не всичко е такова, каквото привидно изглежда. И е пълно с комични случки и диалози.

Първоначално в постановката участваха Карамазов, Вергов и Захари Бахаров. Заради ангажиментите на Бахаров в чужди продукции през 2017 г. на негово място в “Спанак с картофи” влезе Геро, който сега пак ще прави компания за бенефисния спектакъл в рамките на инициативата на Народния театър.

“Няма драма. Няма да е за последно, ще се играе и публиката я очакват изненади. Лятото е дълго. Ще има следващ сезон, след като хората искат да гледат тези актьори”, уверява феновете Мирослав Боршош, чиято продуцентска къща промотира “Спанак с картофи”.

Постановката се появява първо в афиша на Сатиричния театър, където се играе 6-7 сезона с голям успех. Сега неговият директор Калин Сърменов дава декора за “Театър пред театъра”. Би искал отново да е под покрива на Сатирата.