Карантината за COVID падна! Шоу и простотия до шия в парламента

Костадинов поиска извинение за чувалите с трупове, Манол Пейков го избъзика, че вирусът го е направил депутат

Политика
11:38 - 10 Ноември 2023
5035
Карантината за COVID падна! Шоу и простотия до шия в парламента

С единодушие от 140 гласа "за" депутатите приеха отпадането на задължителната карантина при COVID-19, която вчера мина в здравната комисия. Дебатът обаче премина в обиди и припомняния на тежки истории от времето, в което заразата избухна. Набързо текстовете минаха и на второ четене - с подкрепа от 171 народни представители.

Костадин Костадинов от "Възраждане" веднага се възползва да превърне събитието в тъп цирк и заподозря, че сред подсмърчащите в залата депутати без маски и сега може да има болни с КОВИД. С този законопроект обаче се връщала една нормалност, смятат от "Възраждане". И поиска извинения за заплахите с чували за трупове и препълнени гробища. Никой не бива да си позволява вече, размахвайки измислени заплахи, да тероризира хора, заяви Костадинов. Ивайло Митковски от ПП-ДБ обаче го контрира, че от "измисления вирус" са загинали много хора. На вашата централа трябва да сложите паметна плоча за коронавируса, защото той ви вкара в НС, заяви депутатът.

Манол Пейков от ПП-ДБ пък скочи, че имал 28 приятели, загинали от COVID. "Включително и личният ми лекар, който стана една сутрин в 4 часа и падна от тромб, така приключиха нещата. Забавно ли ви е, господа? Смее се едно момче с гел, което трябва да харчи малко пари за книги", заяде се той. "Този вирус мутира и вече не е какъвто беше. Така се случва в историята на вирусите. Костадинов знае тези неща, съмнявам се за г-н Ганев. Но г-н Костадинов използва лековерността на хората за собствен интерес, затова не е изчезнала "Възраждане".

Тя идва на вълни. Както дойде и "Атака", и вашият приятел Качамаков (Каракачанов - бел. ред). Това, което гласуваме в момента не е онова на "Възраждане", няма нищо общо. Това е популизъм в най-чист вид. Костадинов го знае, вашата роля е да манипулирате хората" заяви той.