Карат малолетни да чистят и озеленяват Добрич

Възпитателната кампания организирана от комисията за борба срещу противообществените прояви

Новини
16:22 - 19 Април 2019
1816
Карат малолетни да чистят и озеленяват Добрич

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич за поредна година организира кампания за пролетно почистване, обявена от Община Добрич.

Освен инспектори от Детска педагогическа стая към Първо РУ-Добрич и обществени възпитатели в акцията бяха включени и деца с възпитателен надзор, както и деца от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждане.

Под мотото „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“ беше почистен районът около сградата на социалните услуги, намираща се в ж.к. „Дружба“ 3 и озеленен дворът на Центровете от семеен тип. Зелените храсти ще радват не само децата от социалните услуги, но и хората, които живеят в квартала, ще направят по-приятна и уютна средата, в която живеят.

Местната комисия благодари на всички участници, включили се в инициативата, както и за съдействието на служителите на декоративния разсадник към Община град Добрич за предоставените храсти – спирея, чемшир и туя, за които ще се грижат децата от социалните услуги.