Караянчева: Датата на изборите 4 април е без никакви аргументи

Екипът на президента е напълно некомпентентен, казва шефката на НС

Политика
14:15 - 16 Януари 2021
3754
Караянчева: Датата на изборите 4 април е без никакви аргументи

Обявената от президента дата за изборите на 4-ти април е абсолютно неаргументирана, но въпреки това ГЕРБ ще се съобрази. Това коментира шефката на парламента Цвета Караянчева от Карлово. 

Тя присъства на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово. Караянчева посочи още, че

има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес.

"Но това показва абсолютната некомпетентност и на президента и на неговия екип и темите, които се повдигнаха на тези консултации, са теми, които са дебатирани в пространството години назад. Всъщност абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата. Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение, че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват", продължи председателят на парламента. 

Това, което се внушава от президента - че едни резултати, които още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори - които още не са проведени, са манипулирани, е тежък удар върху демокрацията", обобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.