Караянчева: Искаше ми се да скоча от някоя канара в Родопите

Политика
13:31 - 15 Октомври 2020
5796
Караянчева: Искаше ми се да скоча от някоя канара в Родопите

Заради атаките и злорадството през последните седмици имаше моменти, когато ми се искаше да изчезна, направо да скоча от някоя канара в Родопите. Особено след катастрофата. Трудно е да си жена в политиката и вие, г-жо Нинова, го знаете много добре.

Това признание направи председателят на парламента Цвета Караянчева, докато се дискутираше искането за нейната оставка. Дебатът продължи общо четири часа. Дискусията по отстраняването й беше съпроводен и от скандал за открадната депутатска папка. 

Все пак Караянчева обаче успя да запази поста си. „За” нейното отстраняване гласуваха 97, против бяха 126 народни представители. 

Междувременно Караянчева посочи, че мотивите за оставката й са от девет кладенеца вода. "А доверието на кърджалийци ще го измерим на изборите след 6 месеца", закани се тя.

"Има такива коалиции, които оцеляват напук на политическата логика. Оцеляват като пренебрегват интересите на симпатизантите си. Оцеляват, защото са здраво сплоени от интереса на елитите си. Вечни приятелства, породени от вечни интереси. От време на време тези коалиции излизат на светло, за да проверят забравени ли са вече заменките от времето на Тройната коалиция или мъчителните месеци на Орешарски. Обосновават едно и също искане по един и същи начин. Едните на парламентарната трибуна, другите на трибунката", започна своето изказване Караянчева. По думите й уж всеки е сам за себе си, а все са заедно. "Благодаря на коалицията БСП - ДПС, че ми дават възможност да се защитя", заяви още Караянчева.

"Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това. Намеква се, едва ли не, че за да познаваш избирателния район и неговите проблеми е нещо лошо. Г-жа Нинова още не може да забрави срама, когато спуснатият от нея г-н Симов не успя да отговори на елементарният въпрос колко са общините в област Кърджали", припомни Караянчева.

"Защо преди изборите партиите редят листите си по региони и питат своите привърженици за номинациите? ГЕРБ пита своите привърженици, не всички го правят", кометира още Караянчева.

След края на дебата в пленарна зала и проведеното гласуване тя отново зае мястото си на председател на НС на трибуната.