Караянчева: Ние не сме Цвета, Бойко, Румен

Къщата в Барселона била поредната фалшива новина

Актуални новини
12:32 - 23 Февруари 2020
4258
Караянчева: Ние не сме Цвета, Бойко, Румен

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това обяви пред БНР председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е убедена, че Румен Радев трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми - критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

"Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

Тя смята, че президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", коментира Караянчева. 

Аферата с къщата в Барселона, при която испанската преса намери връзка с българския премиер, тя нарече "поредната фалшива новина". 

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2.

Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.