Караянчева обвини колегите си в цирк, заорал дъното

Политика
18:17 - 15 Октомври 2020
2524
Караянчева обвини колегите си в цирк, заорал дъното

Днес бяхме свидетели на представление, което заора дъното. Така шефката на Народното събрание Цвета Караянчева, която оцеля при своеобразен вот на недоверие, организиран от опозицията, коментира случилото се в пленарната зала. И разкри, че е говорила с премиера Бойко Борисов, който я уверил, че не я е наричал "тъпа кърджалийска .... ". "

„Говорихме с г-н Борисов по темата, той каза: „Аз такова нещо не съм казвал“. Повече няма какво да говорим по тази тема, заяви герберката пред Би Ти Ви. 

Тя определи като ненужно упражнение на опозицията исканията за оставката й. "Вяло бяха подбрани мотивите и то атакуваха не мен, а правителството, дошло на власт с честни избори", каза още тя. 

Цвета Караянчева заяви, че отговорност за доверието в парламента е на всичките 240 народни представители. "Като председател на НС винаги съм защитавала позициите на българския парламент и българските граждани и никога не съм си позволявала на уронвам престижа ни в Европа", обясни тя. 

Според нея когато се говори пред партийна аудитория, човек винаги говори по начин, по който да я възпламени. "Аз съм член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, както и председател на партийната структура в Кърджали. Всички искаме да спечелим все повече избиратели и това е начин", заяви още Караянчева.

Тя допълни, че много пъти е протягала ръката към протестиращите за разговори по различни теми. "Същото направих и в Благоевград - посрещнаха ме с яйца", припомни депутатка номер 1.