Караянчева учи президента на протокол

Шефката на парламента заподозря Радев в искане да репресира сегашните управляващи

Политика
09:19 - 26 Август 2020
2380
Караянчева учи президента на протокол

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева размаха пръст срещу президента Румен Радев и използва ефирното време, за да го "научи" задочно какъв е протоколът при честване на исторически събития. Според кърджалийската герберка държавният глава ги използвал, за да насажда напрежение и да буни народа, а в същото време не предлагал нищо конструктивно. Караянчева призна, че управляващите смятали, че евентуален служебен кабинет целял само да бъдат разследвани и репресирани. 

Иначе тя призова колегите си от ВМРО да размислят за позицията им да не слагат подписите си върху проекта за нова конституция засега, след като изразиха позиция, че очаквали всички техни предложения за нови текстове в основния закон да бъдат приети. 

"Бързахме да внесем проект, за да не ни упрекнат, че тупкаме топката, за да държим властта", увери председателят на парламента. Караянчева изрично подчерта, че идеята за свикване на Велико народно събрание (ВНС) ще е да се промени изцяло конституцията т.е. да има нов основен закон.

"Гледаме Конституцията да бъде направена от всички парламентарни партии", увери председателят на парламента. На въпрос дали изобщо ще има 120 гласа за официален старт на процедурата за свикване на Велико народно събрание – т.е. обсъждане, Караянчева посочи, че имало отделни депутати извън ГЕРБ, които били съгласни.

"Искаме на 2 септември да имаме 120 подписа", уточни тя. 

„Не може да си политик само във Facebook, трябва да си на терен”, подчерта Караянчева и убедено заяви, че ГЕРБ е най-подготвена за избори. Що се отнася до смяната на министри в правителството и дали е имало положителен резултат, отговорът беше: "Времето ще покаже".