Караянчева: Вместо Румен Радев имах чувството, че говори Корнелия Нинова

Президентът се престраши да дойде в парламента след 2 години и половина, но не чух нещо ново, каза парламентарната шефка

Политика
08:40 - 05 Септември 2019
2008
Караянчева: Вместо Румен Радев имах чувството, че говори Корнелия Нинова

"Президентът Румен Радев се престраши да дойде в парламента след 2 години и половина, но не чух нещо ново. Пропусна да каже, че България е блато", заяви парламентарният шеф Цвета Караянчева пред Нова телевизия.

Според нея няма как премиерът да отговаря за чумата по свинете или за чистотата на въздуха - това е отговорност на съответните министри. За общата политика на страната никога не са спирани въпроси на депутати за парламентарния контрол и тогава Бойко Борисов е отговарял от трибуната на НС, уточни Караянчева.

"Ако някой иска да види премиера, той е на работното си място - да отиде да го види. Но на моменти в речта на президента имах чувството, че говори г-жа Нинова. Очаквах позитивен тон и желание институциите да работим заедно.

Снимка: Агнес Методиева

Няма чадър над никого - това показва работата на спецпрокуратурата, на КПКОМПИ и др. институции. Трябва да се обединим, за да бъде борбата с корупцията ефективна, допълни Караянчева.

Според нея битката за кметския стол в София ще е тежка. "Всички от законопроектите, които е внасяла Мая Манолова като омбудсман, съм ги разпределила, повечето от тях обаче не са разпознати дори от опозицията", обясни  Цвета Караянчева.