Карбовски: Ще се родят ли Ботев и Левски да скочат на старите партии?

Имам силен интерес към политическата екзотика, защото всяка могъща столетна партия в началото си е била политическа екзотика

Политика
13:24 - 18 Юни 2024
1369
Карбовски: Ще се родят ли Ботев и Левски да скочат на старите партии?

Това никога не е било. Все е било, ама баш така не е било. Има една две партии от 20 или 30 години. Наречете ги “стари”. Други се роят в опит да ги опровергаят и заместят. Логиката е старите партии все пак да отстъпят. В тях е медийният и обществен ресурс. За тях наистина има достатъчно доказтелватва че крадат пари, време и бъдеще. Така започна коментара си журналистът-путинист Мартин Карбовски.

Би трябвало да се родят Левски и Ботев, и да скочат да борят големите партии. Падишахът, Тиранът искат своя борец срещу тях. Това е логиката.

Вместо това се случва друго. Пълно е с борци срещу малките партии. Сякаш някой е учредил Орден на борците срещу малките партии. Орденът определено е финансиран и агресивен. Той има лозунг - че “всички са маскари”, но тия новите са още по-маскари.

Имам силен интерес към политическата екзотика, защото всяка могъща столетна партия в началото си е била политическа екзотика. Вярвайки в свободата на сдружаването, в харизматичното лидерство - очаквам малките да пораснат. Обаче какво се случва - то е такъв бой по тях с тоягите на пропагандата, обвита с жълти вестници, че рефлексът на човек да се разграничи се задейства. 

Боздуганът на бай Ганьо журналист, пестниците на Гочоолу и Дочоолу. 

Всички, без изключение, от малките леви партии, през Атака, ВМРО, Възраждане, ИТН, сега Седмата партия в парламента - всичките ги бият, докато не узреят за коалиция. И като узреят - спират да ги бият, само им напомнят с потупване от време на време.

Толкова ли не забелязвате, че на едни политици не им забелязват дори ако убият човек (говори се), а при други политици борбата е срещу тях на живот и смърт. Вадят им се публично зъби и ги упрекват заради кариесите им.

Българинът е такъв човек - малкия ще ритне, за да е добре с големеца.

Борбата срещу малките партии едва ли е доходна. Но винаги ще се намери у нас малък мръсник да услужи на голям мръсник, за да нарече някого ужасен мръсник. И това у нас наричат обществен живот.

Лошото е, че тази борба срещу малките партии много хора наричат журналистика. Много е лошо.