Къри поведе Уориърс към нов успех

Спорт
10:59 - 01 Март 2024
752
Къри поведе Уориърс към нов успех

Голдън Стейт Уориърс постигна втора поредна победа, след като се наложи като гост над Ню Йорк Никс със 110:99 в мач от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

В легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ гостите от Калифорния взеха нещата в свои ръце в самото начало и след първата четвърт водеха убедително с 31:19. До полувремето Никс намали изоставането си на едноцифрен брой точки. В третата четвърт обаче, домакините не успяха да стопят повече от изоставането си, което подплатено с равностойната игра в последната част от мача означаваше победа за „войните“.

Суперзвездата на Голдън Стейт Стеф Къри изигра силен мач и за 32 минути на паркета вкара 31 точки, към които добави 11 борби и 1 асистенция.

Джейлън Брънсън бе най-резултатен за Ню Йорк със своите 27 точки, 5 борби и 5 асистенции за 37 минути в игра, но те не бяха достатъчни, за да предотвратят второто поредно поражение на нюйоркчани.

С тази победа Голдън Стейт Уориърс вече има баланс от 31 успеха и 27 поражения на 9-ото място в Западната конференция, докато Ню Йорк Никс е 4-и на Изток с баланс 35:25.