Кариерата на Цветанов зависела от Байдън

Политика
15:30 - 10 Юни 2020
8823
Кариерата на Цветанов зависела от Байдън

Бъдещата политическа кариера на Цветан Цветанов била изцяло в ръцете на демократа Джо Байдън, разкриха пред Lupa.bg. „Ако свалят Тръмп и Байдън спечели изборите в Съединените Щати, Цветанов вероятно ще бъде водещата политическа фигура в България”, обясниха топ анализатори.  

Според експерти, отлично ориентирани в дебрите на геополитиката,

Цветан Цветанов е получил сериозно уверение от представителитe на демократите зад Океана, че именно той и неговият проект ще са фундаментът на бъдещата власт у нас.

За да се случи това, трябвало да се преодолее само една пречка – Тръмп да бъде детрониран и властта във Вашингтон отново да се върне в ръцете на демократите.

Ако това наистина стане факт, в новия проект на Цветанов щяла да се налее сериозна сума.

Мотивът на американците да подкрепят именно него се обяснявал със силната ангажираност на Цветанов с емблематичния за демократите проект „Триморие”.

Основната цел на този проект е да се изолира Русия от Западна Европа чрез няколко държави, които да служат като бариера – и България е една от тях.

Прави впечатление, че в последните си изяви Цветан Цветанов не пропуска да критикува страната именно заради неглижирането на проекта "Триморие". „Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект "Триморие" бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната", критикува бившият втори в ГЕРБ само преди два дни. 

Наскоро Цветанов официално призна, че подготвя нов политически проект, който ще стартира до три месеца. Доскорошният му съратник Бойко Борисов пък открито заяви в "Панорама" пред БНТ, че Цветанов не само прави своя партия, но и саботира ГЕРБ.