Каримански хвърли бомба: Покриваме ръста на пенсиите с евросредства

Не съм част от ИТН, но си говоря със Слави, обясни провалилият се кандидат за шеф на БНБ

Политика
10:05 - 23 Октомври 2022
6161
Каримански хвърли бомба: Покриваме ръста на пенсиите с евросредства

Социални плащания (като осигуряването на новите, преизчислени и по-високи пенсии - б.р.) се правят със средства от Плана за възстановяване и устойчивост, разкри съветникът на финансовата служебна министърка Росица Велкова и бивш депутат от ИТН Любомир Каримански. Той заяви в ефира на Би Ти Ви още, че хазната била в прилично състояние и твърденията на гербери като ексфинансовия министър Кирил Ананиев, че е пробита и страната е пред фалит, били твърде пресилени. 

Иначе по повод спекулациите, че Каримански, заедно с куп доскоро верни на Слави Трифонов кучета, го напуснали, провалилият се кандидат-шеф на БНБ заяви, че той изобщо не е бил член на партията. А с Дългия се чували редовно - последно в деня на изборите 2 октомври.

„Аз не съм от „Има такъв народ“, аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“, уточни финансистът. 

В момента той е съветник на служебния финансов министър Росица Велкова. При нови избори не би се кандидатирал за депутат, защото не вижда политически формат, който може да го привлече.

„Не бих казал, че ме е разочаровала с нещо „Има такъв народ“. Напротив, аз извървях своя път, дадох каквото мога. Гледали сме и сме вървели в една посока“, каза още бившият народен избраник.