Карло Анчелоти подобри рекорд на Сър Алекс

64-годишният италианец вече е треньорът с най-много победи в историята на Шампионската лига

Спорт
13:24 - 09 Ноември 2023
2114
Карло Анчелоти подобри рекорд на Сър Алекс

Снощната домакинска победа на Реал Мадрид с 3:0 над Брага в група С на Шампионската лига не само осигури на мадридския гранд класиране на 1/8-финалите, но и позволи на наставника на тима Карло Анчелоти да запише забележителен рекорд.

64-годишният италианец вече е треньорът с най-много победи в историята на Шампионската лига и предходния турнир за Купата на европейските шампиони (КЕШ). Той вече има 116 успеха с клубовете, които е водил и по този начин задмина постижението на сър Алекс Фъргюсън (115 победи).

Най-много пъти Анчелоти е печелил с "Милан" (42), след това с "Реал" (до момента 40), "Челси" (10), "Байерн" (7), "Пари Сен Жермен" (6), "Наполи" (5), "Парма" (4) и "Ювентус" (2). Както е известно, той е и единственият треньор, печелил 4 трофея в Шампионската лига (2003, 2007, 2014 и 2022).

"За мен е голяма чест да постигна толкова много победи в този турнир", коментира Карло Анчелоти за постижението.

А за самия мач каза: "Беше добро представяне. Видях как овладяхме ситуацията, как тръгнахме в атака. И преди всичко, изглеждахме много остри. Когато си отворите пространства, всичко става по-лесно. И също така ми хареса начинът, по който осъществихме прехода в двете фази след няколко наистина добри изяви в защита през второто полувреме."