Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Ще затворят днес следобед Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре

Актуални новини
11:14 - 29 Май 2024
1175
Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   

Те настояват държавата да отпусне 38 000 520 лева за възстановяване на разрушените от бедствието мостове, улици и дерета в Карловско.  Кабаиванов припомни, че са нужни над 75 млн. лв., за да се възстанови нормалният живот на хората, а до момента са получени само 17,6 млн. лв. Кметът настоява сумата от 38 млн. и 520 лева да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лева, както и да  бъдат предвидени и още близо 20 млн. лв. за 2025 г., с които да приключи   възстановяването на разрушената от бедствието инфраструктура. 

Търпението на хората се изчерпа и е крайно време да покажем негодуванието срещу Междуведомствената комисия, която толкова време чакаме да ни отпусне средства, за да възстановим щетите от наводнението, каза в интервю за Радио Пловдив кметът на село Христо Даново Севдалин Янков.  В селото има прекъсната  улица, която води до училище и детска градина и се налага да преминават буквално през дерето. Преди хората се оплакваха, че има дупки по пътя, а сега вече няма асфалт, отбеляза Янков. 

 
Предупредителната едночасова блокада на Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре е планирана от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре.