Къро ходел с 30 души охрана

Той живееше с мисли от 90-те - заяви президентът на футболния "Славия" Венцеслав Стефанов

Новини
18:25 - 16 Септември 2023
8564
Къро ходел с 30 души охрана

"Къро сигурно си е имал достатъчно грехове и поводи да се случи това нещо. 100%, защото, за да отидат в една държава на хиляди километри оттук, да те намерят и по този начин да се извърши убийството... Аз съм говорил с хора, които са живели там, и казват: "Това е невъзможно, ако не са техни вътрешни хора, които да са направили това нещо". Това разказа президентът на футболния "Славия" Венцеслав Стефанов за убития преди месеци в Кейптаун Красимир Каменов - Къро.

"Живееше с мисли от 90-те. С 20-30 души охрана ходеше. Купи къща до резиденцията на премиера на България. Те седят трима души пред резиденцията, а пред неговата - 30", каза Стефанов в ефира на БНТ.

От българските политици най-много уважавам Ахмед Доган, призна Стефанов.

"Нямам никакъв политически опит, а и не искам, защото политиката разделя приятелите. Трудно някой спортист или човек, доказал своите качества в миналото, ще намери място в сегашния политически живот, защото повечето от достойните хора се оттеглиха, не искат да бъдат свидетели на такива пазарлъци и договорки", каза Стефанов и призова управляващите да се съобразяват с нуждите на хората, а не със собствените си.

Венци Стефанов

Той засегна и темата за помощта на Алексей Петров при съставянето на кабинета "Денков" и се пошегува дали е помогнал с каратето. Според него той само е гонил собствените си интереси там, а ролята му е била преекспонирана.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "държи на къс повод" Кирил Петков и Христо Иванов, смята Стефанов. Той самият, за да бъде избран отново за премиер, ще трябва да си "посипе главата с пепел", но било възможно.

Като "истински генерал" и "мъж" той определи президента Румен Радев. От думите му стана ясно, че не подкрепя идеите за демонтиране на Паметника на съветската армия и смяната на националния празник 3 март.

"Да е жив и здрав. Момчето събра сили и се върна, може би защото, разчитайки на съдебната система, на главния прокурор... Сега ще видим има ли промяна", коментира той завръщането у нас на бизнесмена Васил Божков. Според него той знае как може да се защити, къде са му слабите места и има гаранции за завръщането си. Нямало обаче опасност за живота му у нас.