Къро поръчал побоя на журналиста Слави Ангелов?

Новини
00:29 - 24 Март 2022
19114
Къро поръчал побоя на журналиста Слави Ангелов?

Двама анонимни свидетели свързват боса от бившата ВИС-2 Красимир Каменов-Къро със зверския побой над журналиста Слави Ангелов от 17 март 2020 г. Те бяха разпитани по делото срещу Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови в Специализирания наказателен съд, пише в броя си от четвъртък в. "24 часа".

Красимир Каменов-Къро като ловец в Африка. Снимката е от 2004 г.

Един от анонимните свидетели твърди, че е чул разговор между Бисер Митрев и братята Асенови в кафене на автомивка в столичния квартал "Надежда" около месец след побоя на Слави Ангелов и седмица преди задържането на подсъдимите. Тогава Митрев казал на Никола и Георги, че "Къро е зад нас и няма кой да ни пипне".

Думите се потвърждават и от друг свидетел, който дава и повече подробности в показанията си. Според него, връзката между поръчителя Красимир Каменов-Къро и биячите е осъществена чрез мъж, който управлява боксова зала и минава за приближен на боса от ВИС-2.

Красимир Каменов-Къро изчезна от полезрението на медиите в последните години. Според слуховете, отдавна живее в ЮАР. Така и не е ясно каква е причината точно той да е поръчал побоя на Слави Ангелов - няма данни журналиста да е писал срещу него във в. "168 часа", който оглавява от години. Според криминалисти е възможно Къро да върши услуга на друг силов бос, а някои дори намекват, че става дума за олигарх с прякор Черепа.