Каролев пак хейти мерките: Тръгвам да бегам с анцунг и маратонки, като люлински дилър

Актуални новини
20:30 - 22 Октомври 2020
6041
Каролев пак хейти мерките: Тръгвам да бегам с анцунг и маратонки, като люлински дилър

Финансистът Владимир Каролев отново предизвика РЗИ и здравния министър. Устатият  царист пусна саркастичен пост по повод носенето на маски на открито, като дори заяви, че ще си носи щека, дълга 1,5 м. по улиците, за да не позволява на никой да се доближава на повече от допустимото разстояние до него. Самият той вече изкара коронавируса през август, като сподели, че се е отървал само с леки симптоми. В момента Каролев е в Египет, където се отдаде на водни удоволствия – сърф и гмуркане.

Ето и какво написа икономистът: „Заповедта на министъра на здравеопазването ми счупи глупомера. Професор та дрънка! От утре ако сте на улицата трябва да си носите рулетка защото ако сте на по далече от 1.5 м до друг човек няма нужда от маска. Ако сте на по-малко трябва да си си сложите. Ако излезете на улицата с приятел/ка трябва да ходите минимум на 1.5 м един от друг - иначе с маска. Но по барове и дискотеки няма нужда от маски. Там ковид19 не влиза. Утре излизам с една щека 1.5 м. Който се доближи на 1.5 м от мен опъвам щеката или ще ходя с анцуг и маратонки като люлински дилър на трева - доближи ли се някой до мен се затичвам - фитнес на открито правя и министерОт казА, че няма нужда от маска.“

Владо Каролев бе първият потърпевш от санкциите по време на карантината през март и април. Икономистът се прочу като нарушител на карантината в разгара на извънредната ситуация в средата на гоздината. Каролев бе задържан в Разлог, когато бе забранено излизането от София.

Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на карантината и за заблуждаващи публикации в социалната мрежа.

Икономистът излезе на свобода срещу 50 хил. лева парична гаранция.