Каролев разкри: Минах през коронавируса преди месец

Новини
20:15 - 25 Август 2020
3861
Каролев разкри: Минах през коронавируса преди месец

И аз минах през коронавирус, преди повече от месец, разкри икономистът Владимир Каролев пред тв 7/8.

Бях уморен, вдигнах малко температура, но понеже съм млад човмек, взех мерки. 62 процента от починалите в света от коронавирус са над 80-годишна възраст, така че в моята възрастова група, ако аз бях го пренебрегнал това нещо и бях развил двустранна пневмония, можеше да има усложения, допълни Каролев.

Освен мерките за дистанциране, миене на ръце и възрастните хора да са с маски, не вижда защо трябва да се ограничава икономиката у нас повече.

Прогнозирам, че ще има икономически спад в България през третото тримесечие на тази година, защото това лято нямахме международен туризъм. Големите хотели са затворени, има много хора в малките хотели, но те не правят туризъм, както много хора в големите хотели.”, коментира чешитът.

Икономистът се прочу като нарушител на карантината в разгара на извънредната ситуация. Каролев бе задържан в Разлог, когато бе забранено излизането от София.

Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на карантината и за заблуждаващи публикации в социалната мрежа.

Икономистът излезе на свобода срещу 50 хил. лева парична гаранция.