КЪРВАВ ЕКШЪН: Циганин изкорми бившата си и се нагълта със сода каустик

Актуални новини
16:48 - 07 Юли 2021 (обновена)
5756
КЪРВАВ ЕКШЪН: Циганин изкорми бившата си и се нагълта със сода каустик

Кървава драма се разигра в казанлъшкото село Бузовград. Мъж е намушкал с нож многократно бившата си съпруга, а след това е опитал да се самоубие като се нагълта със сода каустик.

Убийството разтърси казанлъшкото село Бузовград. По информация от прокуратурата днес в 7,54 часа бил подаден сигнал за инцидент в къща в селото, пристигналите на място полицаи открили в една от стаите трупа на 67-годишна жена, по чието тяло имало видими следи от травматични увреждания, причинени от остър предмет.

В Бузовград разказват, че убитата се казвала Христина, на 67 години. Тя била умъртвена с нож, като е наръгана на много места. За убийството е заподозрян бившият й съпруг Георги Чернев, малко по-възрастен от нея. След като извършил престъплението, той направил опит да се самоубие, като изпил голямо количество сода-каустик, но разследващите смятат, че ще бъде спасен. Бил настанен под охрана в болница.

Местните нямат добро мнение за Георги, чийто циганско име било Йорго. Той и Христина били разведени от доста време, но въпреки това мъжът продължавал да я тормози, най-вероятно я ревнувал. Дори неотдавна направил опит да я прегази с лекия си автомобил, заради което му била отнета шофьорската книжка.

Жената подавала сигнали в полицията срещу агресивното поведение на бившия си мъж, но това не му попречило да я убие.

Досъдебното производство по случая се наблюдава от Окръжната прокуратура в Стара Загора. Под нейно ръководство се провеждат първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и свързани с него претърсвания и изземвания.