Кървав ужас в Милуоки: Мъж простреля 8 души в супермаркет

Нападателят е избягал, полицията издирва млад бял мъж

Новини
04:47 - 21 Ноември 2020
3795
Кървав ужас в Милуоки: Мъж простреля 8 души в супермаркет

Осем човека, сред които момиче в тийнейджърска възраст, бяха ранени след открита безразборна стрелба от млад бял мъж в търговски център в американския град Уоуатоса в близост до Милуоки.

Местното издание „Милуоки джърнъл сентинъл“ съобщава, че веднага след стрелбата с множество ранени, нападателят е избягал и все още не е заловен. До този момент все още няма точна информация колко тежко е състоянието на ранените, не е изключено бройката на пострадалите да набъбне.

Специализирани полицейски сили издирват стрелеца, който все още не е заловен.

На мястото на инцидента са изпратени над 40 автомобила на силите на реда, полицейски хеликоптери обследват района в издирване на стрелеца. Екипи на ФБР също са ангажирани със случая, съобщава "Асошиейтед прес". Полицейски говорител обяви, че изстрелите са прозвучали около 14:50 ч. местно време в близост до входа на магазин Macy’s.

Кметът на град Уоуатоса Динис Макбрайд потвърди, че нападателят е избягал, но изрази надежда, че той ще бъде заловен съвсем скоро. Медии допускат, че масовата стрелба може да е причинена от расова ненавист, тъй като повечето простреляни са афроамериканци.