Касабов за жалбите: Странни действия от колегите ми...

На Изпълкома в петък ще ги попитам от какво не са доволни, заяви временно изпълняващият длъжността президент

Спорт
17:59 - 23 Януари 2024
3794
Касабов за жалбите: Странни действия от колегите ми...

„Странна ми е тази метаморфоза на колегите ми от 27 ноември до днес, но този петък на заседанието на Изпълкома ще ги попитам за мотивите им, за да мога да оправя грешките си, които според тях съм направил, и да получа отново тяхното доверие", заяви Михаил Касабов.

По-рано днес стана ясно, че четирима негови колеги от Изпълкома Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков са подали жалби в Софийския градски съд срещу вписването му в Търговския регистър.

На 27 ноември 2023 г. Борислав Михайлов подаде оставка, а изпълнителният директор на централата Борислав Попов обяви, че Михаил Касабов временно поема БФС.

"Ще искам да коригирам това, от което те са недоволни, за да спечеля отново доверието, което те ми оказаха на 27 ноември. Тогава получих единодушна подкрепа, всички бяха твърдо за мен, а сега Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков искат моето невписване в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС“, допълни Касабов.

„Откакто четиримата ми колеги подадоха жалби в Софийския градски съд срещу моето вписване, съм разговарял само с Емил Костадинов днес и с него се разбрахме. С другите обаче не съм имал комуникация. Нещо повече, нито един от четиримата не ми беше казал предварително, че ще подаде жалба, което ме учудва. Вчера дори се видях с Емил Костадинов и с Румян Вълков и никой нищо не ми каза“, допълни временният президент на Футболния съюз.

На 27 ноември 2023 г. Михайлов подаде оставка като президент на БФС и тогава беше обяснено от централата, че според устава временен президент трябва да бъде първият вицепрезидент на БФС, а именно Емил Костадинов. Той обаче е отказал. Заради това вторият вицепрезидент, в случая Михаил Касабов, наследи Борислав Михайлов до свикването на нов изборен Конгрес.