Касапинът Йоан от Борисовата градина изчезна

Адвокатите на обвиняемия също са неоткриваеми

Общество
12:35 - 29 Юни 2022
5390
Касапинът Йоан от Борисовата градина изчезна

Подсъдимият за убийството на 15-годишния Георги не се яви на днешното съдебно заседание пред Софийски Апелативен съд. Той е многократно търсен на постоянния си адрес, но не е открит.

Йоан Матев е подсъдим за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк „Борисова градина“ в столицата.

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу Йоан Матев.

На заседанието днес не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията му са оттеглени. Майката на Йоан Матев, която е и негов защитник също не е била открита на адреса си в София.

Съдът разпореди двама от адвокатите както и подсъдимия да бъдат търсени за призоваване от ОЗ „Охрана“ за следващата дата на съдебното заседание по делото, като междувременно се изискат всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Йоан Матев бе оправдан от Софийски градски съд в средата на март 2021г. Мотивът на магистратите бе, че "няма преки доказателства, че е извършител". Двама от общо петима членове на съдебния състав подписаха присъдата с особено мнение.