КАСАПНИЦА: Фарьорските острови почервеняха от кръв (БРУТАЛНИ СНИМКИ)

Куриози
13:40 - 21 Юли 2020
10461
КАСАПНИЦА: Фарьорските острови почервеняха от кръв (БРУТАЛНИ СНИМКИ)

Водите около Фарьорските острови, автономна област на кралство Дания, почервеняха от кръв заради ежегодното касапско клане на хиляди китове и делфини.

Местните власти съобщават, че само за един ден са били избити 252 кита и 35 делфина. Активисти за защита правата на животните разказват, че това е първото масово клане на бозайниците на Фарьорските острови, тъй като датските власти досега не разрешаваха масово събиране на хора заради пандемията от коронавирус.

Активистите, станали свидетели на масовото клане, разказват, че когато китовете и делфините се появят в плитчините, в тях се забиват остри куки, чрез които ги извиличат на брега, където ги чакат мъже с брадви и големи ножове, и сечта започва.

Според датските власти съществуват записки за подобен лов на китове на Фарьорските острови още от 1584 година.

Много организации за защита на животните отдавна се борят за прекратяването на традиционното и ежегодно избиване на десетки хиляди животни там.

Пилотните китове, един от видовете, обект на лова, са вписани в Конвенцията за опазване на европейската дива природа и естествените местообитания, което означава, че клането е забранено в рамките на Европейския съюз, но това не се отнася за Фарьорските острови. Видът и в момента не се регулира от Международната комисия по китолов.

Превод от в. "Дейли мирър"